Sofőr App

Szerezd meg: Google Play

A LoGO Sofőr applikációban – ahogy a neve is mutatja – a sofőrök végezhetnek műveleteket. Felvihetik a rendszerbe a tankolásokat és szervizeket, illetve jelezhetik, hogy hol tartanak egy adott túrán belül, mely állomásokon jártak sikerrel, és hol nem.

Ha Sofőrként jelentkezel be, csak akkor férsz hozzá egy Fuvarszervező adatbázisához, ha ő hozzáadott téged sofőrként. Az adatbázison belül azokhoz a túrákhoz férsz hozzá, amelyeket a kiválasztott Fuvarszervező a te azonosítódhoz rendelt. Ezenkívül tankolás illetve szervizkönyv adatokat tölthetsz fel az adatbázisba.

A Sofőr app használatához bejelentkezés szükséges. Bejelentkezhetsz Google fiókoddal, vagy e-mail cím + jelszó (tetszőleges) kombinációval. Utóbbi esetben az e-mail címet meg kell erősítened ahhoz, hogy beléphess a rendszerbe. Bejelentkezés után a következő képernyő fogad (a felső sorban “Teszt Sofőr” helyett a saját neveddel, illetve az alsó sávban az előfizetés aktuális státuszával):

Az alsó sávban található felirat figyelmeztet arra, rendelkezel-e érvényes előfizetéssel. Erre a feliratra nyomva megjelenik az Előfizetés képernyő, amely a szükséges információkat és a FELIRATKOZÁS gombot tartalmazza. Itt tudsz előfizetni (a Google Play áruház szolgáltatásán keresztül) a LoGO Sofőr használatára.

A menüpontok megnyitásának két feltétele:

 • Érvényes előfizetés (ha nem rendelkezel vele, a menüpontokra koppintva az Előfizetés képernyő jelenik meg)
 • Fuvarszervező kiválasztása
  Ahhoz, hogy a funkciókat használni tudd, szükség van egy Fuvarszervezőre, aki a te bejelentkezési e-mail címedet hozzáadta a sofőreihez. Ha több fuvarszervező is hozzáadott a rendszeréhez, a kezdőképernyőn választhatod ki, melyikhez szeretnél bejelentkezni (ez bármikor módosítható).

A Fuvarszervező pontban lenyíló listában választhatsz azon Fuvarszervezők közül, akik a bejelentkezéshez használt e-mail címedet megadták a sofőrök listájában (ha több ilyen is van). Ha egy ilyen Fuvarszervező van, ő válik alapértelmezetté.

A kezdőképernyőn az alábbi három menüpont látható:

 • Túrák
 • Tankolás
 • Szerviz

Nézzük őket sorban!

Túrák

Itt látható az aktív túrák listája, amelye(ke)t a Fuvarszervező hozzád rendelt. Csak az aznapi túrák jelennek meg, illetve az extra hosszú előző napi túrák, amelyek még nem kerültek lezárásra.

Figyelem: amíg úton vagy, lehetőleg ne lépj ki az alkalmazásból (az nem gond, ha háttérbe kerül, de érdemes ellenőrizni időnként), illetve ne használj energiatakarékos üzemmódot. Az alkalmazás a helyadatokhoz hozzáférve, futó állapotban tud helyinformációt küldeni a Szervezőnek.

A túra információs kártyáján a következő adatok szerepelnek:

 • Túra elnevezése, dátum
 • Jármű azonosítója
 • Lerakók száma (a mellette található info gombbal megtekintheted a lerakókat anélkül, hogy belépnél a túrába)
 • Indulási és érkezési idő – ha van
 • Megjegyzés – ha van

Ha a túra folyamatban van, a BELÉPÉS gombbal tudsz belépni, ha még nem indultál el, az INDULÁS gombbal indíthatod a túrát. Ez időbélyeget küld az indulás időpontjáról a rendszernek. A lezárt túráknál nem jelenik meg akciógomb.

A túrába belépve a lerakókat láthatod a Szervező által meghatározott sorrendben. A még nem státuszolt lerakók információs kártyáin a következő elemek láthatóak:

 • Lerakó neve, címe
 • TÉRKÉP gomb. Ha a Szervező helyesen adta meg a lerakó címét, egy gombnyomással megnyitható a hely a telefon alapértelmezett térkép alkalmazásával, és akár útvonaltervezés is indítható.
 • Kapcsolattartó neve és telefonszáma. Az erre alkalmas Androidos készülékeken a telefonszám kattinthatóvá válik, így egy gombnyomással felhívható a kontakt.
 • Idősáv: a Szervező adja meg tájékoztatás céljából.
 • Státusz (ebben az esetben: Nincs teljesítve)
 • Megjegyzés, amennyiben fűzött a lerakóhoz megjegyzést a Szervező
 • KIHAGYOM és MEGÉRKEZTEM gombok.

A státuszolt lerakóknál csak a név, cím, státusz (Sikeresen teljesítve / Sikertelen kézbesítés / Kimaradt), illetve az érkezés időpontja (ha van) látható. A státuszolt lerakók színes háttérrel jelennek meg, a státusznak megfelelően.

A még nem státuszolt lerakókat az akciógombokra (KIHAGYOM / MEGÉRKEZTEM) koppintva tudod státuszolni.

A KIHAGYOM gombra nyomva – megerősítést követően – a lerakó Kimaradt állapotba kerül, időbélyeget nem kap.

A MEGÉRKEZTEM gombra nyomva kiválaszthatod, sikeres vagy sikertelen volt-e a kézbesítés. Sikertelen kézbesítés esetén kiválaszthatod az okot, vagy akár te is beírhatod a sikertelenség okát. Akár sikertelen, akár sikeres a kézbesítés, a lerakó időbélyeget kap.

Ha a túra véget ért, a BEFEJEZTEM A TÚRÁT gombra nyomva tudod lezárni. A túra lezárásakor a még nem státuszolt lerakók Kimaradt státuszt kapnak. A túra befejezéséről szintén időbélyeget küld az alkalmazás a rendszernek.

A lejárt érvényességű túrák (pl. egy előző napi túra, amelyet a Sofőr elfelejtett lezárni) automatikusan lezárásra kerülnek.

Tankolás

A Tankolás gombra nyomva egy párbeszédablak jelenik meg. A jármű kiválasztása, illetve az adatok kitöltése után a BEKÜLDÖM gombra nyomva küldheted be a tankolási adatokat a rendszerbe.

A Szervező által hozzáadott járművek közül választhatsz.

Szerviz

Ez a funkció arra szolgál, hogy jelezni tudd, ha valami probléma volt a járművel, vagy javítást kellett rajta végezni.

A Szervező által hozzáadott járművek közül választhatsz.

A jármű kiválasztása, illetve a probléma rövid leírása után a BEKÜLDÖM gombra nyomva küldheted be a szervizkönyv bejegyzést.