Szervező App

Szerezd meg: Google Play

A LoGO Fuvarszervező alkalmazás funkciója – ahogy a neve is mutatja – a szervezés, a szükséges adatok feltöltése, illetve a nyomon követés.

Ha Szervezőként jelentkezel be – akár az alkalmazáson, akár a WebAdmin felületen keresztül – az adatbázis általad létrehozott elemeihez férsz hozzá. Létrehozhatsz és törölhetsz járműveket, sofőröket, túrákat. A Szervező hozzáférés nem zárja ki, hogy Sofőrként is bejelentkezz: ha szükséges, akár saját magadat is hozzáadhatod Sofőrként a Szervező profilon belül, hogy be tudj küldeni a járművekhez tartozó szerviz vagy tankolási bejegyzéseket.

A Fuvarszervező app használatához bejelentkezés szükséges. Bejelentkezhetsz Google fiókoddal, vagy e-mail cím + jelszó (tetszőleges) kombinációval. Utóbbi esetben az e-mail címet meg kell erősítened ahhoz, hogy beléphess a rendszerbe. Bejelentkezés után a következő képernyő fogad (Próba Szervező helyett a saját neveddel):

A következő menüpontokat láthatod:

 • Járművek
 • Sofőrök
 • Túrák
 • Eseménynapló

Nézzük őket sorban!

Járművek

Itt láthatod az általad hozzáadott járműveket, illetve adhatsz hozzá járművet az ÚJ JÁRMŰ gombbal.

A jármű azonosítója bármi lehet (betűket, számokat és kötőjelet tartalmazhat), de célszerű a rendszámot megadni, hiszen az azonosít a legegyszerűbben egy járművet.

A járművek azonosítója mellett három gombot láthatsz. A TANKOLÁSOK-ra koppintva a járműhöz tartozó tankolási bejegyzéseket, a SZERVIZKÖNYV-re nyomva a szervizkönyv bejegyzéseket tekintheted meg tetszőlegesen kiválasztható dátumtartományban.

A tankolási bejegyzések tartalmazzák az időbélyeget, a sofőr nevét, a mennyiséget (literben), az árat, illetve az aktuális kilométeróra állást. A sofőrök felelőssége, hogy helyesen vigyék fel az adatokat.

A szervizkönyv bejegyzések egy időbélyeget és egy leírást tartalmaznak.

A tankolás és szervizkönyv bejegyzéseket egyaránt tudod törölni, a TÖRLÉS gombra nyomva az adott bejegyzés információs kártyáján.

A Járművek képernyőn, a járműhöz tartozó információs kártyán a TÖRLÉS gombra koppintva törölheted a járművet. Vigyázz, mert ha a járművet törlöd, minden hozzá tartozó tankolás és szervizkönyv bejegyzés törlődik!

Sofőrök

Itt adhatsz hozzá (az ÚJ SOFŐR gombbal), illetve törölhetsz sofőröket.

A sofőr hozzáadásakor meg kell adnod a sofőr nevét/azonosítóját (tetszőleges), illetve az e-mail címét. Az e-mail cím megadásánál ügyelj arra, hogy pontosan ez legyen az az e-mail cím, amellyel a sofőr bejelentkezik a LoGO Sofőr alkalmazásba – hiszen így tudja őt a szoftver a te Szervező profilodhoz társítani.

Túrák

Itt láthatod a kiválasztott naphoz tartozó túrákat (a naptár elemre kattintva választhatod ki a napot). A TÖRLÉS gombra nyomva törölheted az adott túrát – vigyázz, ebben az esetben a túrához tartozó minden adat törlésre kerül!

Az ÚJ TÚRA gombbal túrát hozhatsz létre. Az ÚJ TÚRA gomb csak akkor aktív, ha a mai nap, vagy azutáni dátum van kiválasztva.

Az ÚJ TÚRA párbeszédablakban kiválaszthatod a túrához tartozó járművet és sofőrt. Csak az a sofőr fogja látni a túrát, akihez tartozik. Megadhatod ezenkívül a túra azonosítóját (ha nem írsz be semmit, Túra1 , Túra2 stb. lesz az azonosító), illetve megjegyzést fűzhetsz a túrához. Ha a túra várhatóan éjfél utánig is eltart, pipáld ki az Extra hosszú túra – éjfél után is módosítható jelölőnégyzetet. Így éjfél után is beküldhet adatot a sofőr, nem kerül automatikusan lezárásra a túra.

A túra információs kártyáján láthatod az alábbi adatokat:

 • Túra neve és állapota (Folyamatban, Nem indult el, Lezárva)
 • Sofőr neve, jármű azonosítója
 • Lerakók száma, státuszolt lerakók száma
 • Indulási és érkezési időpont, ha van
 • Amennyiben a sofőr úton van és már küldött be helyadatokat, megjelenik a HELYINFO gomb. Erre koppintva meg tudod nézni a térképen, hol jár a sofőr.

Létrehozása után a túra még nem tartalmaz lerakókat (állomásokat). Ezeket neked kell létrehozni. A túra információs kártyáján található LERAKÓK gombbal tudsz belépni a lerakó nézetbe.

Lerakók

Itt láthatod a túrához tartozó lerakókat (állomásokat). Az ÚJ LERAKÓ gombbal adhatsz hozzá lerakókat a túrához, amennyiben a túra a mai nap, vagy későbbi időpontban van. Már lezárt túrákhoz nem tudsz új lerakót adni.

A lerakó létrehozásánál a következő adatokat adhatod meg:

 • Név: a címzett neve, pl. cégnév.
 • Cím: a lerakó pontos címe. Fontos, hogy ezt helyesen add meg, így a sofőr az alkalmazásból egy kattintással megnyithatja a címet a térképen, és útvonalat tervezhet.
 • Kapcsolattartó neve és telefonszáma. Fontos, hogy a telefonszámot helyesen add meg, hogy a sofőr egy koppintással hívni tudja a telefonszámot az alkalmazásból.
 • Idősáv: a sofőr tájékoztatására szolgál. Megadhatod, mettől-meddig érkezhet meg a címre. Alapesetben ez 00:00-23:59.
 • Megjegyzést fűzhetsz a lerakóhoz, a sofőr tájékoztatása céljából.

A létrehozott lerakók információs kártyáit a kártyára koppintva lehet “kinyitni” és “becsukni”. A bővített nézetben minden adat látható, “becsukva” csak a név és a státusz.

A lerakók sorrendjét a nyílgombokra koppintva módosíthatod. A jobb szélső gombbal törölheted a lerakót. A különböző státuszú lerakók (Sikeresen teljesítve, Sikertelen kézbesítés, Kimaradt, Nincs teljesítve) különböző színnel jelennek meg.

Eseménynapló

A főmenüben található még az Eseménynapló menüpont. Itt egy helyen, időbélyeggel ellátva láthatóak a sofőrök által beküldött események. Az Eseménynapló legfeljebb 100 eseményt tárol (tehát mindig a 100 legfrissebb esemény jelenik meg).