IQ Kaland (Android)

Téri tájékozódást és a jobb-bal viszonyfogalmakat fejlesztő társasjáték gyerekeknek. Az eredeti társasjáték készítője Mészáros Viktória óvodavezető és tehetségfejlesztő szaktanácsadó. Az alkalmazás az ő felkérésére és az ő közreműködésével készült el.

A gyerekek játékos feladatokat megoldva haladnak végig a játéktáblán. A szöveges elemeket (például a feladatkártyákat) a játék automatikusan felolvassa. A gyerekek játszhatnak egyedül, vagy gépi játékos (robot figura) ellen. Fontos szempont volt az elkészítésnél, hogy a játék biztonságosan használható legyen kisgyerekek számára, így online mód nincs: a felhasználó nem kerül kapcsolatba másokkal a játék során.

Az IQ Kaland egy összetett játék, változatos feladatokkal (“játék a játékban”). Körülbelül másfél hónap alatt készült el. A fejlesztés alatt Vikivel folyamatosan tartottuk a kapcsolatot. A javaslatainak, kéréseinek megfelelően alakítottuk az alkalmazást, illetve új feladatokat is találtunk ki, hogy változatosabb legyen a játék. Az eredménnyel Viki is és a gyerekek is meg voltak elégedve: ezt jól mutatja, hogy valószínűleg még folytatjuk az együttműködésünket, egy újabb alkalmazással.

A grafika kézi rajzos elemei Viki munkái, a digitálisan rajzolt elemeket mi készítettük.

IQ Kaland a Google Playen
Az IQ Kaland Facebook-oldala